Breien voor beginners

Categorieën: Breien
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Wil je leren breien? Dan ben je bij Haakademia aan het juiste adres!

Als beginnende breister kan het idee om naalden en garen op te pakken heel intimiderend lijken. Maar maak je geen zorgen! We beloven dat het niet zo moeilijk is als het lijkt. Sterker nog, als je het eenmaal onder de knie hebt, kan breien een leuke en ontspannende activiteit zijn.

In deze cursus leren we je vanaf het allereerste begin breien en doen dit meteen via rondbreinaalden. De meeste mensen kijken met afkering naar rondbreinaalden haha. Terwijl het niets anders is dan 2 breinaalden met een kabel ertussen. Er doen allerlei nonsens verhalen de ronde over het gebruik van rondbreinaald. Je MOET bv continentaal breien want anders kun je met rondbreinaalden niks hahahahaha. Wat een onzin ! Breien met een rondbreinaald is precies hetzelfde als breien met 2 ouderwetse naalden.

We behandelen alle basisbeginselen,  hoe je opzet en afkant, hoe je de rechtse en averechte steek breit, en hoe je meerdert en mindert. Je leert meteen ook je zijkanten mooi afgewerkt en recht te houden.

Tegen de tijd dat je deze kleine introductie hebt gelezen, ben je klaar om je allereerste project te gaan breien!  Ben jij er ook klaar voor ? Let’s go!

Toon meer

Cursus inhoud

Welkom !

  • Materiaallijst

De echte basis

Aan de slag !

Averecht breien

De zijkanten van je werk

Vorm geven aan je werk

Je eerste echte brei-patroon !